Rente hypotheek

Rente hypotheek

Bij elke lening die je afsluit moet je rente betalen. Zo is dat ook niet anders wanneer je een hypotheek neemt. Een hypotheek wordt daarom ook wel eens rente hypotheek genoemd. Je betaald namelijk elke maand rente om deze lening voor je woning te mogen hebben bij de bank. Nu zou je denken, wanneer ik het geld zelf al op de bankrekening heb staan heb ik toch ook helemaal geen hypotheek nodig en hoef ik dus ook geen rente te betalen voor mijn hypotheek. Zonder hypotheek kopen ben ik toch veel goedkoper uit? Nee, dit is helaas niet het geval. Wanneer je geen hypotheek neemt om je huis te kopen moet je sowieso het hele bedrag voor de hypothecaire lening al meteen betalen aan de verkopende partij. Dit geld zul je allemaal in een keer moeten betalen. Wanneer je zo’n grote overboeking doet gaat de belastingdienst ook even rechter in zijn stoel zitten.

Wanneer je een overboeking maakt van 900.000 euro moet je daar belasting over betalen. Dit percentage belasting kan variëren tussen verschillende percentages. Wanneer het je toch waard is om een renteloze hypotheek, oftewel het zelf compleet betalen van de hypotheek af te sluiten en je het waard vind om een flink bedrag aan belasting te betalen kun je dus zelf ook een huis kopen.

Echter heeft dat zoveel nadelen dat vrijwel iedereen kiest voor een rente hypotheek. Hoeveel je aan rente moet betalen voor de rente hypotheek hangt af van het rentepercentage dat je kredietverlener voor de lening met je wil afspreken. Het is daarom goed om de verschillende rentepercentage voor het afsluiten van een rente hypotheek met elkaar te vergelijken om zo een goede keuze te maken tussen de goedkoopste hypothecaire lening.

Om de rente van de hypotheken met elkaar te vergelijken kun je gebruik maken van de lening simulatie en de leningen vergelijken optie. Er zijn verschillende manieren om de rente van een hypotheek te verdelen, dus de rente hypotheek kan daardoor ook met elkaar verschillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *