Lening afsluiten met BKR

Lening afsluiten met BKR


Wanneer u een BKR registratie heeft is dat omdat u ooit niet aan uw financiële verplichtingen heeft kunnen voldoen. Hoe kunt u dan toch een lening verkrijgen? Wij informeren aangesloten organisaties (deelnemers) over kredieten die consumenten hebben afgesloten. Deze informatie helpt deelnemers bij hun afweging of het verantwoord is om toch geld te lenen. Zo helpt het BKR krediet- en betalingsrisico’s te beperken en overkreditering en andere problematische schuldsituaties te voorkomen.

Dit houdt in dat een BKR registratie niet bindend is! Het betreft een advies aan de desbetreffende instanties/bedrijven om rekening te houden met het feit dat het onverantwoord kan zijn om iemand een lening te verstrekken. Geld lenen met BKR kan gecompenseerd door hoge rente van de kredietverstrekker. Omdat het aanbod in de BKR markt de afgelopen jaren enorm is gestegen, is de markt zeer interessant geworden.

Veel mensen zitten in de problemen door kosten door bijvoorbeeld dure mobiele abonnementen en laptops op afbetaling. De combinatie met hoge rentes levert de kredietverstrekkers een leuk rendement en een interessant risico. Een lening afsluiten met BKR gaat dan gepaard met een hoge rente, dusdanig hoog dat het totale risico voor banken kan worden gecompenseerd. Geld lenen met bkr zegt niet iets over krediet waardigheid. Uiteraard zullen kredietverstrekker geen zeer grote risico’s aan gaan. Iemand die geen zicht heeft op werk zal moeilijk een lening kunnen verkrijgen. Bij veel mensen betreft het óm zogenoemde ‘incidenten’. Deze mensen hebben veelal toch een betrouwbare financiële toekomst, zodat deze doelgroep een laag risico vormt en toch zeer interessant is leningverstrekkers.

Een lening afsluiten doet u op een moment dat er dringend behoefte is om daarmee bijvoorbeeld noodzakelijk duurzame goederen aan te kopen of omdat er een andere dringende reden voor is, het kan de mensen tot wanhoop drijven als ze steeds weer nee te horen krijgen bij een aanvraag voor een lening afsluiten. Als dit op u van toepassing is dan bent u waarschijnlijk in de ongelukkige omstandigheid terecht gekomen dat u te maken heeft met een BKR.

Onder bepaalde voorwaarden is het wel mogelijk om een lening af te sluiten ondanks BKR, maar als u steeds bij de verkeerde aanbieder van geldleningen terecht komt zal het erg moeilijk worden. Deze website heeft informatie deze zal er dan ook op gebaseerd zijn om die informatie te verstrekken over een lening afsluiten ondanks BKR, met als doel u te weten komt waar u rekening mee dient te houden en welke stappen u moet ondernemen. In elk geval kan er alvast onderscheid gemaakt worden tussen de traditionele lening, waarbij u een geldbedrag in handen krijgt dat vervolgens opgehoogd met rente terug betaald wordt in termijnen en een andere bijzondere vorm van een lening afsluiten, waarbij u goederen van u zelf die u tijdelijk kunt missen in onderpand geeft bij een bank van lening, dit wordt ook wel pandjeshuis genoemd. In het laatste geval krijgt u contant geld in handen en hebt u het recht om binnen de afgesproken tijd de ingeleverde spullen weer terug te kopen.

Lukt het vervolgens niet om binnen de afgesproken tijd de spullen terug te betalen omdat het geld er nog voor ontbreekt dan is er niks aan de hand, want u bent namelijk niet verplicht om uw eigen goederen weer terug te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *