Kosten hypothecaire lening

Kosten hypothecaire lening

Zoals je in de reclames op TV en op internet ziet lijkt het lenen allemaal zo mooi. Wat veel mensen niet zien is het icoontje op het eindje van het reclamespotje van de bank. In dit icoontje staat vrij klein “Geld lenen kost geld”. Geld lenen kost inderdaad veel geld. Een hypothecaire lening brengt ook kosten met zich mee. Wanneer je een bedrag leent bij de bank moet je het geleende bedrag uiteindelijk helemaal terug betalen aan de bank met daarbij ook nog een flinke rente. Deze rente

vallen onder de kosten van een hypothecaire lening. De maandlasten van een hypothecaire lening is voor iedere lenende partij anders. Dit hangt namelijk af van de hoogte van de hypothecaire lening die afgesloten in bij de bank en het percentage rente dat de lenende partij moet betalen aan de bank.

Onder het aflossen van je schuld vallen dus twee dingen, het aflossen van het geleende bedrag en het aflossen van maandelijkse rente over het geleende bedrag aan de bank. Onder de

directe kosten van een hypothecaire lening valt alleen de rente die je moet betalen aan de bank, tenslotte moet het geleende bedrag rechtstreeks naar de verkoper van het huis, daar zie jij en de bank niets van. Voor de bank is het uitgeven van hypothecaire leningen een investering. De bank is voor een hele tijd het geld kwijt doordat het geïnvesteerd is bij de lenende partij in een woonhuis. Voor deze investering willen de bank graag ook wat terug, dit heet rente.

Rente krijg je ook wanneer je geld op de bank zet om te sparen. De rente die jij krijgt voor het sparen op de bank is alleen een stuk lager dan de rentepercentages die de banken hanteren wanneer ze een lening geven. De banken schuiven dus het geld door voor een hypothecaire lening voor de lenende partijen die zich bij de bank melden. Hiervan ontvangen ze de winst van, oftewel een hogere rente. Deze rente vallen onder de kosten hypothecaire lening voor de lenende partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *