BKR

BKR

Iedereen die een lening heeft afgesloten staat geregistreerd bij het BKR. In een aantal gevallen kan het voorkomen dat u negatief staat geregistreerd bij het BKR, dit kan bijvoorbeeld het geval zijn doordat u een lening niet (tijdig) heeft terugbetaald.
Zijn er dan nog mogelijkheden om een lening af te sluiten of om uw bestaande leningen over te sluiten naar een goedkopere lening als u een negatieve registratie bij het BKR (Bureau Krediet Registratie) hebt.

Indien u een negatieve BKR registratie heeft is het in veel gevallen niet mogelijk een (nieuwe) lening af te sluiten of uw bestaande leningen over te sluiten. Er zijn enkele aanbieders gespecialiseerd in het afsluiten van leningen aan personen met een negatieve BKR registratie.

Het Bureau Krediet Registratie
Het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel toetst aanvragen voor consumentenkrediet en het registreert de gegevens van personen die een lening hebben afgesloten. Het BKR is opgericht om de risico’s van de geldschieters te beperken. Omdat de registratie centraal plaats vindt is het niet mogelijk om bij een andere bank, ondanks de registratie, toch een lening af te sluiten.
Het BKR probeert te voorkomen dat een consument in de problemen komt door het aangaan van te grote financiële verplichtingen. Daarnaast heeft het BKR als doel de geldschieter (banken en andere geld aanbieders) te beschermen tegen het nemen van te grote risico’s.
Uw gegevens worden geregistreerd als u de afgelopen 5 jaar een lening heeft afgesloten.

U bent ook bekend bij het BKR als u bijvoorbeeld een flexibel krediet, een creditcard of een kredietlimiet op uw betaalrekening hebt.

Het BKR heeft twee belangrijke doelen.


  1. Voorkomen dat u, de consument, meer leent dan u kunt betalen.
  2. Het beperken van de risico’s van financiële dienstverleners.

Alle financiële dienstverleners in Nederland zijn wettelijk verplicht zich aan te sluiten bij het BKR.

Een hypotheek ondanks een BKR registratie?


Indien u een nieuwe hypotheek wilt aanvragen of u wilt uw bestaande hypotheek oversluiten, dan kan een BKR registratie problemen opleveren. Veel adviseurs zullen u vragen eerst uw krediet of uw schuld in te lossen om zodoende van de BKR notering af te komen. .

Contact opnemen met het BKR


Indien u inzage wilt in uw gegevens bij het BKR, dient u zich te wenden tot de bank of geldschieter die u de geld lening heeft verstrekt.

Lening afsluiten zonder BKR

Er zijn een aantal geldverstrekkers (denk bijvoorbeeld aan sommige warenhuizen die krediet verlenen, of aan gemeentelijke energiebedrijven) die niet bij het BKR zijn aangesloten. Indien zij een krediet verstrekken, kan een eventuele BKR toetsing achterwege blijven, deze geldgevers zijn ook niet verplicht om informatie over het verstrekte krediet door te geven aan het BKR. Dat lijkt op het eerste gezicht wellicht aantrekkelijk voor de kredietnemer, maar u moet zich ook afvragen of dat ook dat werkelijk zo is. Het is namelijk óók een functie van het BKR om consumenten tegen zichzelf in bescherming te nemen, door te voorkomen dat ze te grote betalingsverplichtingen aangaan. Bij het ontstaan van schulden die leiden tot schuldbemiddeling en schuldsanering is immers niemand gebaat! Wanneer u op zoek naar een gerenommeerde en betrouwbare bemiddelaar is geldleningen bent u bij ons aan het juiste adres.

Aflossen van uw lening?

Bij ons zijn er veel mogelijkheden voor direct geld lenen, er bestaan diverse soorten geldleningen en kredieten. Wanneer u interesse heeft in een voordelige lening verzoeken wij u het aanvraagformulier in te vullen op onze site. U kunt zo gratis en eenvoudig een offerte voor een financiering aanvragen.

Betrouwbare aanbieder krediet

Als u op zoek bent naar een betrouwbare aanbieder voor het aflossen lening van uw financiering komt u al snel terecht op deze website, de ervaren en betrouwbare partner in kredieten. Wij bieden diverse aantrekkelijke leningen aan.

Zelfs wanneer u BKR-problemen heeft maakt u bij ons een goede kans. Wij bieden namelijk diverse leningen en kredieten aan voor mensen met een negatieve BKR-registratie. Het BKR in Tiel registreert alle kredieten en schulden en maakt gebruik van diverse coderingen. Veel van deze coderingen zijn bij ons niet direct een reden om u af te wijzen! Kortom wilt u geld lenen met BKR codering, dan verzoeken wij u om direct contact met ons te nemen.

U bent op zoek naar een passende lening? Een lening afsluiten die voordelig voor u uitpakt? Een lening afsluiten met BKR of een lening afsluiten zonder BKR. Wij kunnen u een lening aanbieden, ongeacht er sprake is van een BKR registratie of niet. Wilt u graag weten wat er in uw financiële situatie mogelijk is?

Lening afsluiten zonder een BKR toetsing zal zeker moeilijk zijn. Wij werken met een paar kredietverstrekkers die dit doen. Doordat u niet wordt getoetst bij het BKR zal de lening vrijwel altijd duurder zijn dan als er wel een BKR toetsing zal zijn. Dit is omdat de kredietverstrekker niet dezelfde zekerheid heeft als bij een BKR toetsing.
Voordat u geld leent bij een krediet verstrekker is het handig om verschillende offertes te laten opstellen. Zo kunt u rustig zien wat het voordeligst voor u is. Ook is het verstandig om niet overhaast snel een lening af te sluiten, bekijk eerst alle opties en zet die op papier.

Kijk gerust rond op onze site en neem vandaag nog contact met ons op over de mogelijkheden. Wanneer u behoefte heeft aan een vrijblijvende offerte van ons kunt u hiervoor op deze site een aanvraag doen. Nadat u uw aanvraag verstuurd heeft nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op! Wij werken met partijen die direct een lening afsluiten. Hierdoor bieden wij u de mogelijkheid van snel een lening af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *