Annulering en reisverzekering

Annulering en reisverzekering

Bij annulering van je reis door onverwachte omstandigheden moet je meestal een beroep doen op de annuleringsverzekering.

Besparen reisverzekering

Een reisverzekering dekt verschillende kosten. Enkele voorbeelden zijn de kosten voor gestolen bagage, een gebroken been of een reddingsoperatie. Je kunt een reisverzekering dus in principe beschouwen als een verzameling van allerlei losse verzekeringen. Dit is dan ook een van de redenen dat het afsluiten ervan je het gevoel geeft goed verzekerd op vakantie te gaan.

dianliesker.nl

Overlappingen

Een nadeel ervan is dat je niet in alle gevallen zo’n uitgebreide verzekering nodig zult hebben. Er bestaan namelijk nogal wat overlappingen tussen reisverzekeringen en andere, reeds lopende verzekeringen. Zo worden ziektekosten wereldwijd volgens Nederlandse maatstaven gedekt via je zorgverzekering en is automobilistenhulp verzekerd via je autoverzekering of de pechhulpdienst. Je rechtsbijstandverzekering dekt de kosten van rechtshulp ook in het buitenland. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van zaken waarvoor je met een reisverzekering dus dubbel bent verzekerd.

Zinvol?

Dat een reisverzekering overlapping vertoont met je lopende verzekeringen betekent natuurlijk niet dat je nooit een reisverzekering nodig hebt. Of het wel of niet zinvol is, hangt vooral af van je reisbestemming en de activiteiten die je daar wilt ondernemen. Ook de verzekeringen die je al hebt afgesloten, spelen natuurlijk een rol. Bij veel verzekeraars is het mogelijk een uitgekleed pakket af te sluiten. Dit betekent dat je je reisverzekering zelf samenstelt met behulp van verschillende modules. Je kiest natuurlijk alleen voor de modules die je echt nodig hebt en voorkomt op die manier dat je voor veel dingen dubbel verzekerd bent. Zo kun je je reisverzekering zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt of nodig vindt.

Buitengewone kosten reisverzekering

Zorg er in elk geval altijd voor dat je onvoorziene kosten goed hebt afgedekt. Je kunt wel nagaan dat een reddingsoperatie in de bergen al snel in de tienduizenden euro’s kan lopen. Ook een repatriëring in geval van ziekte of overlijden kost een hoop geld. Als je de rubriek ‘buitengewone kosten’ in je reisverzekering meeneemt ben je er zeker van dat deze kosten gedekt zijn.

Dekking

Welke dekking je precies hebt met je reisverzekering kun je zien in de offerte reisverzekering of de voorwaarden op de website van de verzekeraar. Je kunt door hier goed naar te kijken, voordat je

(online) een reisverzekering gaat afsluiten, ook veel besparen op je reisverzekering. Heb je bijvoorbeeld een werelddekking bij je reisverzekering, maar reis je alleen binnen Europa? Dan ben je goedkoper uit als je reisverzekering afsluit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *